Over mij

Ik ben Carolien van Egmond. Beginnend zestiger, moeder van twee volwassenen kinderen. Woonachtig in het mooie Vught. Daar heb ik mijn praktijk (aan huis).

Het is mijn missie om mensen te helpen naar ontspanning, energie en zelfvertrouwen. Ik geloof dat er altijd verandering mogelijk is; dat iedereen de keuze kan maken om te veranderen, dát iedereen kan veranderen.
Daarnaast geloof ik heilig in het zelfherstellend vermogen van ons lichaam. De oplossing van elk probleem zit in ons zelf. Als we hiervoor open staan kunnen we het ook zelf oplossen. Hoe meer we ervoor gaan, hoe beter het resultaat.
Zodat iedereen de beste versie van zichzelf kan zijn.
Dat gun ik jou ook!

Ons geniale brein geeft ons de mogelijkheden, bewust en onbewust, om zowel alle uitdagingen waar we voor komen te staan aan te kunnen als voluit te kunnen genieten!

Ik word er oprecht gelukkig van dat ik via VITALK mensen mag ondersteunen in een leuk en gezond leven. Daar ben ik dankbaar voor!


Zo’n 30 jaar geleden heb ik, met het inzicht van nu, zelf een burn-out gehad.
Toen heette dat nog ‘overwerkt’. Ik voelde me verantwoordelijk voor alles en iedereen. Drukke baan, druk sociaal leven en altijd maar ‘aan’ staan.
Aan de buitenkant hield ik me groot, van binnen was ik helemaal op. Maar ik mocht van mezelf niet opgeven, ik moest doorgaan. Ik was totaal aan mezelf voorbij gelopen. De signalen die ik al jaren negeerde laaiden op; vermoeidheid, nergens zin in hebben, rugklachten (ik kon niet meer op of neer), hyperventilatie en terugtrekken uit sociale contacten. Ik had het gevoel dat ik faalde, ik was zwak, onzeker en schaamde mij voor mijn gevoelens. 

Na gesprekken met een professional ging het dan wat beter. Ik ging weer aan het werk, pakte mijn leven weer op en jaren later,
PATS, daar ging ik weer! Ik vroeg me af hoe ik toch weer in dezelfde valkuil terecht kon komen.

Ik ben me meer gaan verdiepen in allerlei oorzaken en gevolgen van stress, en werd me steeds meer bewust van de ingenieuze wisselwerking tussen fysieke, mentale en emotionele processen die meestal op onbewust niveau ontstaan.
Er ging een wereld voor me open!

Ik heb ontdekt dat het brein ons zo veel mogelijkheden geeft, juist ook om hiermee de klachten op te lossen.
Die inzichten deel ik graag met je. Sterker nog, ik pas ze meteen toe.
Concreet, praktisch en effectief.

Ik begrijp heel goed dat de impact van jouw (stress)klachten groot kunnen zijn. Dat heb ik persoonlijk ervaren maar ook in mijn professionele leven zie ik dat. Ik heb ruim 35 jaar zeer diverse mensen gecoached en ondersteunt in relatie tot werk en gezondheid; als loopbaanadviseur, als adviseur in scholing en bemiddeling, als coach en specialist inzetbaarheid en expert op het gebied van re-integratie en ziekteverzuim.

Wat me daar vooral opviel is dat zoveel mensen vastlopen met chronische klachten die ondanks de reguliere gezondheidszorg niet opgelost worden. Maar ook veel uitval van jongeren omdat ze het hedendaagse leven met alle prikkels niet vol kunnen houden. Daarnaast zie ik dat er in de reguliere behandeling van klachten hele lange trajecten zijn. Waarbij vaak ook lange wachttijden van
3 maanden of meer, eerder regel dan uitzondering zijn. Waardoor er onnodig veel tijd verloren gaat en de persoon in kwestie zich echt niet beter gaat voelen.

Er zal altijd stress zijn, en dat is maar goed ook. Het zorgt dat we in actie komen en ons alert houdt. Maar als je daar veerkrachtig en flexibel mee om kunt gaan, hoeft dit niet tot mentale, fysieke of emotionele klachten te leiden.
Ik geloof en weet dat veel klachten sneller opgelost kunnen worden.
Niet door ellenlange gesprekken maar door kortdurende gerichte technieken.


Naast de nodige levenservaring ben ik geschoold als loopbaanadviseur en gecertificeerd als transformationeel leiderschapscoach (ICF), stress- & burn-out coach (VESB), stressoloog, orthomoleculair adviseur (SOHF), energetisch therapeut en hypnotherapeut (HIN).

“Het beste dat je kunt worden is jezelf ”